Viiniä ahdistukseen, diagnoosilla: vaikea masennus

My diary 

Halusin pois tästä hetkestä. Ahdisti, sydän hakkasi ja hävetti. Teki mieli hakata päätä seinään ja huutaa kaikki kirosanat. Miksi mä oon tämmönen?? Miksi en ikinäkoskaan opi, vittuvittuvittu!!

Selaan kalenteria ja deletän tapaamisia. En pysty. Kämmenet hikoaa ja liikehdin levottomasti. Kaadan viiniä lasiin ja yritän ajatella muuta. Ihan mitä muuta tahansa. Ei sitä, että taas peruin ja selitin, että on jotain muuta.Lysähdän sohvalle, kiedon viltin tiukasti ympärilleni ja kaadan lisää viiniä lasiin. Peruutus, selitys, en pääsekään...liian tuttuja sanoja. Juon viiniä ja toivon sen turruttavan ajatukset ja tunteet. Toivon viinin tuovan unohduksen, valheellisen unohduksen.

Valheita, selityksiä ja peittelyä. Niistä on tullut osa elämääni. Monenlaisia selityksiä minun käytökselle. Sille, etten pysty enkä kykene. Peittelyä siitä, kuinka paha olo on ja kuinka ahdistuskohtaukset estävät poistumisen kotoa. Häpeää omasta sairaudestani. Häpeää siitä, kuinka se hallitsee elämääni ja jokaista tekemistäni tai tekemättä jättämistäni.

Pyörittelen viinilasia kädessäni ja katson kalenteria. Ei tapaamisia, ei lupauksia. Viikko ilman merkintöjä. Silitän kissaa ja maistan viiniä, hetken helpotus ja hyvä olo. Käperryn viltin alle, enkä lupaa mitään.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Iloista vappua!

Oikea sairausko?

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus