Hypomania, diagnoosilla: vaikea masennus

My diary 

Hypopäivä 

Sen huomaa taas, että menee lujaa. Että elämä tuntuu sekavalta, levottomalta ja yhtäaikaa iloiselta ja mukavalta.Et pysty olemaan rauhallisesti paikoillaan. Keskittyminen on hankalaa. Ajatukset laukkaavat ja pää suunnittelee kaikenlaista. Päätät siivota, remontoida, pestä ikkunat. Suunnittelet lomamatkaa, kaveritapaamisia, tietenkin aloitat tanssikurssin ja laihdutuskuurin. Siinä sivussa päätät siivota myös kaapit ja komerot ja viedä tarpeettomat tavarat ja vaatteet kirpputorille.

Hypopäivä, se on tänään. Bipolaarihäiriö nostelee päätään ja sekoittaa elämääsi.

Suunnitelmia. Lukematon määrä suunnitelmia ja aloitettuja töitä, joita et pystyykään viemään loppuun. Väsähdät. Katsot ympärillesi ja näet kaiken sotkun. Vedät verhot ikkunoiden eteen, kiskaiset peiton korville ja tunnet kuinka masennus ottaa taas vallan. Kunnes tulee seuraava hypopäivä, ehkä sillon saat jatkettua siitä, mihin tänään jäit...

Kun hypovaihe on päällä, sen toivoisi jatkuvan, koska silloin olosi on täydellinen, virkeä, osaava. Maailmassa kaikki on hyvin. Sinun maailmassasi kaikki on aivan täydellistä! Kaikki on mahdollista, kaikki on saavutettavissa. Kunnes kaikki keikahtaa päälaelleen. Tulee romahdus. Tulee masennus.Mitä kauemmin hypovaihe kestää, sen rajumpana romahdus tulee. Silloin myös masennus on todella vaikeaa. Siksi joka kerta kun hypo alkaa, sen tahtoisi jatkuvan ja jatkuvan. Silloin on valheellinen kuvitelma kaikkivoipaisuudesta. Silloin et ole köyhä etkä kipeä.

Hypopäivä. Se on tänään. Se kestää tunnin, päivän. Toisinaan viikon, joskus monta kuukautta. Silloin touhuan, siivoan, suunnittelen. Aloitan ja jätän kesken. Elämä on sekaisin, mutta omassa päässäni kaikki on täydellistä.

Tietoa bipolaarihäiriöstä


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Oikea sairausko?

Rakas äitini

Iloista vappua!

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus