Lääkkeet, diagnoosilla: vaikea masennus

My diary

Aamu.
Viime yö oli levoton. Ahdistavat unet häiritsivät. Ahdistava tunne jää kroppaan hetkeksi, joskus koko päiväksi. Menneisyyden traumamuistot tulevat sitkeästi uniin.  Kahvinkeitin päälle ja telkkari auki. Kropassa viipyy edelleen epämiellyttävä tunne epämiellyttävistä unista.  Kahvia kuppiin, kissoille rapsutukset ja aamuruoka. Dosetista aamulääke ahdistuksen hoitoon.Kevät.
Viime keväänä tapahtui romahdus. Sitä edelsi terapian lopetus, kuvitelma siitä, että masennus on selätetty ja vointi superhyvä. Suurin osa lääkkeistä jäi ottamatta. Neljä kuukautta meni vauhdikkaasti, kunnes vointi huononi äkillisesti. Lopulta oireet olivat niin hankalia, fyysisiä ja lamaavia, että oli mentävä terveyskeskuslääkärin puheille.

Lähete.
Ahdistus oli valtava. Lääkitys aloitettiin uudestaan. BDI-testistä tuli 43 pistettä. Siinä se taas oli, vaikea masennus. Psykiatrille lähete, taas, monesko lienee? Ei kykene muistamaan. Psykiatrian keskuksesta tuli aika lääkärille kolmen kuukauden päähän.  Tuntui epätoivoiselta, mitä jos vointi tästä huononee? Lääkärin sanat jäivät kaikumaan päähän:"Soita 112, jos et pärjää. "

Tietoa BDI-testistä
BDI-testi


Lääkkeet.
Oli otettava kiltisti lääkkeet. Muutaman viikon kuluttua alkoi ahdistus-, paniikki- ja masennusoireet helpottamaan. Tilalle tuli pelko zombie-olosta, pelko siitä, että kaikki mielenkiinto elämästä häviää. Ajatukset takkuaa, muisti pätkii ja että alkuvuodesta karistetut kilot tulevat tuplaten takaisin. On vain tahmea tasaisen turta ja välinpitämätön olo. Koska niin oli tapahtunut aikaisemminkin...Ilta.
Ulkona jo hämärtää, muistutus siitä, että kesä on kääntymässä syksyyn. Iltalääkkeet ja hampaidenpesu. Yksi lääke on mielialalääke, väsyttävä. Toinen lääke on mieltätasaava, kolmas mielialalääke masennukseen. Neljäs on pitkävaikutteinen mieltätasaava lääke, viides rytmihäiriöiden estoon.


Hyvää yötä.
Tiedän, että saan unen, ei tarvitse pyöriä sängyssä unettomana. Lääkitys auttaa. Huomista en mieti. Hetken luen kirjaa, nukahdan ja toivon, että tänä yönä näen kauniita unia.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Oikea sairausko?

Iloista vappua!

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus