Jumittaa, diagnoosilla: vaikea masennus

My diary 

Pari viimeistä päivää ovat olleet aika vaikeita. Päässä pyörii sama filmi, samat lauseet, samat ajatukset... En pääse eteenpäin enkä taaksepäin. Olen lähes täydellisessä jumissa ajatusteni keskellä. Ärsyttää kaikki, hermostuttaa kaikki. Mahassa on ontto olo eikä se johdu nälästä.

Mieleen nousee yhä uudestaan ja uudestaan kaikki vanhat asiat ja tilanteet, joissa olen epäonnistunut ja jotka saavat minut häpeämään. Ajatukset jankuttavat, hermostuttavat ja ahdistavat. Mielessä pyörii myös oma kykenemättömyys. Tai oikeastaan jatkuva pelko siitä, ettei kykene. Ihan sama mitä asiaa se koskee.Häpeä ja kykenemättömyys, kestoaiheet päässäni. Asiat, jotka aiheuttavat välillä "kokovartalojumin".On päiviä, jolloin kaikki huomio menee päässäni pyöriviin ajatuksiin, kuten nyt, eikä niissä ajatuksissa ole kehuvia sanoja. Silloin jää kaikki hommat tekemättä. Silloin ei pääse edes ulos. On vain jähmettynyt paikoilleen ahdistavien ajatusten ympäröimänä. Silloin kyseessä on kokovartalojumi.

Olen pohtinut näitä valtavia häpeän tunteita. Miten niistä pääsisi eroon? Miten ne muuttuisivat vähemmän hävettäviksi? Se on selvää, ettei se onnistu omin avuin. Vielä on reilu kaksi viikkoa psykiatrille pääsyyn. Jospa sieltä saisi apua näihin häpeäjumeihin.

Jumittaa...Vihaan näitä päiviä! Pureskelen kynsinauhat sormistani ja kuuntelen jumiutuneita ajatuksiani.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Iloista vappua!

Oikea sairausko?

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus