Kun ystävyydestä tulikin taakka

My diary 

Ehkä naurettavin, tyhmin, kuluttavin ja raskain ystävyyssuhde on ollut sellainen, jossa ystävä laittoi minut ikäänkuin jonoon. Hän antoi esimerkiksi kellonajan, jolloin saan soittaa. Sovittuna aikana sitten soitin.

Puhelun aikana saatoin myös joutua kesken kaiken jonoon. Joku muu (mielenkiintoisempi ja tärkeämpi kuin minä) soitti ja minulle sanottiin, että pakko vastata, soitan sulle hälärin, kun voit soittaa...niinpä minä sitten odotin sitä häläriä.

On ollut myös sellaisia ystäviä, joiden kanssa meni lujaa. Olin aina valmiina lähtemään illan viettoon kun pyydettiin. Tottakai lähdin, olivathan he ystäviäni! Jossain vaiheessa tajusin, että olinkin vain ryyppykaveri. Kun en enää halunnut lähteä kännäämään, häipyivät he elämästäni.Ystävyyssuhteissa olen yleensä se kuunteleva osapuoli. Mutta myös kuuntelija kaipaa kuuntelijaa ja ystävyyden pitäisi olla vastavuoroista, tasa-arvoista.

Monet kerrat olen tuntenut itseni ulkopuoliseksi, arvottomaksi, hätävaraksi. Sellaiseksi, joka on viimeinen oljenkorsi. Sellainen, joka otetaan mukaan, kun ei muita ole tarjolla.

Olen miettinyt sitäkin, että takerrunko liikaa ystäviini, odotanko ystävyydeltä liikaa. Jostain syystä suurin osa ystävistäni oli vahvoja ihmisiä. Ihmisiä, joilla oli vahva ego, vahvat mielipiteet, eikä heidän kanssaan oleminen ollut aina kovin helppoa. Nyt tiedän, että tämä liittyy lapsuuteeni ja vahvaan äitiini. Hakeudun vahvojen, dominoivien ihmisten seuraan.

Olen opetellut jättämään entiset ystävät menneisyyteeni. Surin heidän menettämistään pitkään. Nykyään minulla on pari hyvää kaveria ja tiedän olevani kaveri heille. Se riittää enkä hakkaa enää päätäni seinään toistaen samoja virheitä ihmissuhteissani.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Oikea sairausko?

Rakas äitini

Iloista vappua!

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus