Muurahaisia ihollani, diagnoosilla vaikea masennus

My diary 

Käännän kylkeä ja katson kelloa. 02.15. Ei voi olla totta! Taas, se tapahtui taas. Loppuyö meni valvoessa. En saanut enää unta. Kuten en saanut viime yönä, enkä sitä ennen, enkä sitä... Unettomuus. Päiviä, viikkoja, kuukausia kului, yöt olivat täynnä painajaisia, ahdistusta. Vaikka olin kuoleman väsynyt, en silti pystynyt nukkumaan.

Itkettää. Epätoivo hiipii mieleen. Hiottaa ja palelee. Tunnen kehossani inhottavaa kihelmöintiä. Ei taas! Kääriydyn mahdollisimman tiukasti lakanoihin ja peittoihin. Jos en kiedo peittoa kunnolla ympärilleni kaulasta alaspäin, alkavat muurahaiset juosta ihollani. Öistä on tullut painajainen.Pelkäsin mennä nukkumaan, vaikka olin unenpuutteesta järjettömän väsynyt. Pelkäsin, että herään taas kolmen tunnin päästä. Pelkäsin muurahaisia ihollani. Muutaman kerran tarkistin sängyn, mutta en löytänyt mitään.

Tottakai tiesin ettei sängyssä ole mitään, ihollani ei ole mitään. Yöllä kuitenkin kaikki oli totta, muurahaiset juoksivat ihollani vaikka kuinka sanoin, ettei niitä ole. En koskaan kertonut muurahaisista kenellekään. Ehkä päivisin ajattelin, että kuvittelin kaiken. Että kaikki olikin vain pahaa unta.

Pitkään jatkunut unettomuus. Miten sekopäiseksi se saakaan ihmisen. Se sai minut kuvittelemaan ja aistimaan omituisia ja pelottavia asioita.

Muurahaiset.  Jossain vaiheessa ne häipyivät, unohtuivat. Muisto iholtani haalistui, katosi. En muistanut niitä vuosiin, vuosikymmeneen. Nyt muistan.

Terapiassa. Se alkoi uudelleen. Paljon on kerrottavaa. On monia asioita, traumoja, jotka on käytävä läpi. Yksi uusi asia, mistä pitää ehdottomasti puhua, on muurahaiset ihollani.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Iloista vappua!

Oikea sairausko?

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus