Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

My diary

Olen nyt kärvistellyt useita kuukausia erilaisten kiusallisten ja hankalien oireiden kanssa. Todennäköisesti ne johtuvat lääkityksestä.Ikävin oire on kipu silmissä, herään öisin repivään kipuun. Tuntuu kuin silmäluomien alla olisi hiekkapaperia ja että silmästä repeilisi palasia. Yritän avata silmät, mutta kipu estää.

Olen kokeillut monet silmätipat, -geelit ja -voiteet. Hetken helpotus, mutta ongelmaa ne ei poista. Lääkitys kuivattaa myös suuta.

Turtuneisuus on myös aika ikävää. Se, ettei mikään tunnu miltään. Tunteiden latistuminen, siten se taitaa lukea lääkkeiden haittavaikutusluettelossa.

Kävin lääkärin kanssa oireista keskustelua ja mietittiin myös Sjögrenin oireyhtymää. Osa oireista sopii... Päätettiin kuitenkin kokeilla lääkityksen muutosta.

Painonnousu on myös valtava ongelma ja sehän vaikuttaa  itsetuntoon. Vihaan peilikuvaani ja läskejäni! Ällöttää katsoa itseään peilistä.

Vyötärölihavuus altistaa metaboliselle oireyhtymälle. Pitää käydä lähiaikoina labrakokeissa. Mitä kaikkea sieltäkin löytyy...

Lääkitykseen tulevat muutokset aiheuttavat aina jonkinlaisia muutoksia käyttäytymiseen ja vointiin. Kiipeilenkö mahdollisesti seinille, valvonko yöt...

Uusi lääke ei ole väsyttävä, päinvastoin, sen pitäisi antaa potkua päiviin. Se tulee kyllä tarpeeseen. Tällä hetkellä minua vaivaa saamattomuus ja jumiutuminen. Kökötän kotona, ulos lähtö on vaikeaa.

Toivon hartaasti, että uusi lääke toimii paremmin ja että hankalat haittavaikutukset häviävät.

Vielä pitäisi pystyä käymään vaa'alla, jotta lähtöpaino on selvillä ja mitattava vyötärön ympärysmitta.

Pitäkää peukuja pystyssä, että lääkitysmuutos onnistuu, että lääke toimii niin kuin pitää ja että saan kiloja karistettua.Kommentit

 1. Pidän peukkuja sille, että uudet lääkkeet ovat sopivammat, ja myös että ajan kuluessa pystyt vähentämään lääkkeitä.
  Hyvää uutta vuotta muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Toiveet on korkealla uuden lääkkeen suhteen. Olen kuullut useammalta, että paino on pudonnut. Hyvää uutta vuotta myös sinulle! ❤😊

   Poista
 2. Toivottavasti lääkitysmuutos onnistuu. Harmillisia haittavaikutuksia kyllä. Itse joudun välillä ottamaan vahvoja kipulääkkeitä selän takia ja ne pistävät väsyttämään. Ei oikein jaksaisi mitään tehdä kun sen on ottanut. https://www.laakintavaline.fi/tuote-osasto/jaakaapit-laakejaakaapit/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi. Haittavaikutukset vähentyneet ja silmät paremmassa kunnossa. Harmillista sinun selkäkipu. Vahvat kipulääkkeet on todellakin väsyttäviä. Tavallinen Burana ei oikein toimi kovissa kivuissa. Tsemppiä sinulle ja voimahalaus! <3

   Poista
 3. Hei,
  luin täältä muutakin tekstiäsi kuin vapputoivotukset. Oletpa taitava kynänkäyttäjä! Niin sujuvaa ja luettavaa kirjoitusta! Rankkaa sinulla on ollut. Toivon, että masennus tai mikä noita oireita aiheuttaa hellittää.

  Yksi asia tuli mieleeni, mitä voisit vielä (jos katsot aiheelliseksi) pyytää testaamaan: ettei sinulla ole uniapnea. Itselläni todettiin sellainen, kun sattumalta osasin pyytää terveyskeskuslääkäriltä unitestiä kotiin. Sitä ennen olin ollut pitkään työterveyshuollossa vaivojeni vuoksi, koska tunsin olevani kuolemanväsynyt. Pyysin laittamaan diagnoosiksi masennus, kun eivät keksineet mitään fyysistä syytä väsymykselleni, verikoetulokset olivat hyviä. Ja kyllähän se pitkään jatkunut unen puute jo masensikin, eli totta sikäli. Lopulta irtisanouduin töistä, kun tunsin, että kuolen ylirasitukseen, jos vain pakotan itseni sinne.

  Oltuani sitten kuukausia kotonani, jolloin nukuin aina, kun nukutti ja niin paljon kuin unta riitti, minulla oli lopulta voimia alkaa selvittää itse omaa terveyttäni, ja hoidin hammaslääkäri- ja kaikki mahdolliset lääkärikäynnit kuntoon. Netistä löysin vinkin uniapneasta, ja kuinka ollakaan, minullahan todettiin se!

  Sain terveyskeskuksesta uniapnealaitteen, jonka kautta hengittämällä tuntuu ihanalta nukahtaa iltaisin. Hengittäminen on niin kevyttä ja raikasta, kun se laite puhaltaa haluamani lämpöistä suodatettua ilmaa kevyesti oman hengitykseni tahdissa. Jonkin aikaa sitä käytettyäni en enää tarvinnut päiväunia, mieliala kohosi ja masennus häipyi. Ilmeisesti joudun käyttämään laitetta lopun elämääni, mutta teen sen mielelläni. Laitteen ansiosta elimistöni ei ole enää entisenlaisessa hälytystilassa, ja siksi en enää herää yöpissallekaan, vaan voin nukkua jopa 11 h yöunet keskeytyksettä. Tosin nykyään pärjään 6-7 h yöunilla, kun ennen ei edes 9 h riittänyt, koska en päässyt unessani hoitavaan vaiheeseen hengityskatkoja ollessa n. 7 min. välein.

  En tällä tarkoita sitä, että sinulla olisi väärä diagnoosi, mutta tuli mieleeni, että sekin voi olla mahdollista. Mikäli kuorsaat öisin, ja varsinkin, jos ajoittain havahdut korahtamiseesi kesken unien, uniapnea on hyvin todennäköinen, ja jos lisäksi tunnet huomattavaa väsymystä. Masennus on myös oikea sairaus, mutta hoitamaton uniapnea voi antaa samansuuntaisia oireita. Toivon sinulle kaikkea hyvää. Tätä ei tarvitse julkaista, mutta saat tehdä niin, jos haluat. Tämän viestin vain halusin välittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista Kissa-päivi. Olen miettinyt monta kertaa uniapneaa. Tiedän, että kuorsaan. En ole ottanut sitä puheeksi, koska psyykkisesti voin niin huonosti. Ja sen psyykkisen huonovointisuuden alle jää kaikki muu. Ehkä seuraava askel hyvinvointiin on keskustella miten voin fyysisesti. Kiitos sinulle! ❤

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit! ❤

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Iloista vappua!

Oikea sairausko?

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus