Miltä tänään tuntuu, diagnoosilla vaikea masennus

My diary

Miltä tänään tuntuu, mitkä fiilikset?Levotonta, paniikin tuntua, rauhattomuutta, ruokahalun vähenemistä, puuhakkuutta, virkeyttä. Jonkin asteista ahdistunneisuuttakin on havaittavissa.

On yhdeksäs päivä uuden lääkkeen aloituksesta ja toisen lääkkeen asteittaisesta lopetuksesta, menossa purkuohjelma, jossa vähennetään lääkettä hitaasti kahden viikon välein, siten estetään pahimmat haittavaikukset. Keho tuntuu reagoivan aika voimakkaasti.

Tässä on aikaisempi kirjoitus siitä, minkälaisia oireita lääkkeistä on ollut ja kuinka elämää häiritseviä ne ovat:
Lääkkeiden haittavaikutukset

Yöt ovat levottomia, heräilen ja illalla nukahtaminen on vaikeaa levottomuuden takia. Päässä pyörii asioita, joita suunnittelen tekeväni seuraavana päivänä, teen to do -listaa. Jonkinasteista vauhtia on havaittavissa. Ei kuitenkaan hypomaniaa.

Oireiden pitäisi vähitellen loppua elimistön tottuessa muutoksiin ja kun lopetettavan lääkkeen pitoisuudet ja vaikutukset elimistöstä loppuvat.

Olen päättänyt viedä tämän homman loppuun asti, koska olen vakuuttunut, että oloni tulee paranemmaksi ja saan painon tippumaan, olen virkeämpi ja oireettomampi.

Nyt voisi joku ajatella, että miksi en lopeta koko touhua ja lääkkeiden syömistä. En voi, se ei käy päinsä. Ehkä vuosien kuluttua käytän enää yhtä lääkettä, ylläpitolääkettä, ihan niin kuin diabetesta sairastava tai sydän- ja verisuonisairauksia sairastavat käyttävät. Masennus on sairaus siinä missä muutkin sairaudet, samoin kuin on bipolaarihäiriö.En parane tästä sairaudesta, mutta oireettomaksi voin tulla, ja se on tavoite.

Päivä 9.
Vielä 42 päivää jäljellä.
25.02.2020 on se päämäärä,
jolloin on oman inhokkilääkeen
viimeinen otto päivä.

Jes!!!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lääkkeiden haittavaikutukset, diagnoosilla vaikea masennus

Vieroitusoireita, diagnoosilla vaikea masennus

Kadonnut elämänhalu, diagnoosilla vaikea masennus

Yksinäisyys, diagnoosilla vaikea masennus

Soitit taas, diagnoosilla vaikea masennus

Rakas äitini

Iloista vappua!

Oikea sairausko?

Osastolla, diagnoosilla: vaikea masennus

Romahdus, diagnoosilla vaikea masennus